Angst informationer.  Indledning & tema samt seneste nyt

Søg på DepWeb siderne


powered by FreeFind

Læs seneste nyt om angst her på siden


Forord

Generaliseret angst, socialfobi, panikangst, depression samt tvangshandlinger, tvangstanker og spiseforstyrrelser er i de senere år dukket op i stadig større omfang hos den alment praktiserende læge.

Måske har disse besværligheder altid været der - om end mindre synlige - måske er de generelle livs omstændigheder blevet mere belastende. Måske er der tale om reaktioner på stress, forjagethed, mangel på ægte menneskelig kontakt eller nedsat menneskelig evne til at klare livets problemer.

Disse spørgsmål kan ikke besvares entydigt, men det optimistiske budskab er, at samtlige psykiatriske lidelser synes at have en fælles rod, som det er muligt at påvirke.

Pjecen om angst typer i pdf kan downloades her

Har du et godt indlæg at tilføje til denne side om teknikker? Så er du velkommen til at sende mig det! 


 

Forskellige former for angst..

Citat.. Angst er en del af næsten alle psykiske lidelser.
Angst indgår som et aspekt i næsten alle typer psykiske lidelser, og i dag opdeles de forskellige angstlidelser i præcise kategorier. Det forklarer Nicole Rosenberg, chefpsykolog ved Klinik for Angst- og Personlighedsforstyrrelser på Psykiatrisk Hospital i Århus.

Hvis angsten virker hæmmende, påvirker livskvaliteten og ændrer en persons fysiske og psykiske tilstand, er der tale om en tilstand, der er behandlingskrævende, vurderer Nicole Rosenberg.
Citat slut - Læs mere fra kildesiden depnet.dk her 

 

Besøg: Depression og angst forum
https://www.facebook.com/groups/depression.angst.dw/

Folk med depression og/eller angst er også mennesker...
https://www.facebook.com/groups/37230674021/

 

Alt her på Depweb.dk er kun vejledende informationer og skal tages med forbehold fra diverse artikler m.v.  - Søg derfor altid læge hvis du har Psykiske problemer og/eller anden form for sygdom.

Læs her seneste nyt om angst

Depressioner og angst hænger jo meget ofte sammen.

Og her gavner det med teknikker og kurser. Jeg selv har brugt nogle af dem med gode resultater. Jeg beskriver dem hermed på denne her side.

 

Men først lidt information om angst

 

 

Generaliseret angst, socialfobi og panikangst. 

En vejledning til patienter og pårørende

Forfattere:
Professor, dr. med., chefpsykolog Jørn Halberg Beckmann, Odense Universitetshospital
Forskningschef, cand.scient. biologi og psykologi, Søren E. Skovlund, Odense Universitetshospital
Speciallæge i psykiatri Kirsten Behnke, Frederiksberg - Speciallæge i psykiatri, Mogens Undén, Frederiksberg

 

Besøg også facebook hvor du kan skrive om dine erfaringer.

Vigtig information som jeg mener hører hjemme herpå også.  P.Christ 

FOBIER:  Det er naturligt og nødvendigt at blive angst for dyr og visse situationer, men når man overreagerer eller misfortolker kroppens symptomer, lider man af en fobi. På Fobiskolen i København træner de ansatte fobikere til at slippe af med deres fobi ved hjælp af kognitiv adfærdsterapi. Fobikeren skal ændre sine tanker og vil gradvist blive konfronteret med det, de har en fobi overfor. Der findes fobiskoler i København og i Århus. Skolen i København hedder Fobiskolen og kan findes på Internetadressen kognitivtcenter.dk  

Skolen i Århus hedder Jysk Fobiskole og Internetadressen er www.jyskfobiskole.dk  

 

 

 Læs om angstteknikker på siden.


Nyheder om angst

Læst og hørt på Tv, Radiostationer & på nettet m.v. 

 

Besøg også denne her på facebook hvor du kan skrive om dine erfaringer.

 


100.000 danskere lider af socialangst.

Socialangst er kendetegnet ved, at personen har en stærkt overdrevet frygt for kontakt med andre mennesker. Personen frygter, at andre mennesker finder ham utilstrækkelig, pinlig eller mindreværdig. Typisk er det ikke bare selvet mødet med andre mennesker, der fremkalder symptomerne. Udsigten til en begivenhed kan være nok. Der er mange situationer, som kan fremkalde angstreaktionerne, men fælles for de fleste er, at personen bliver genstand for andres opmærksomhed. Bare det at skulle skrive, tale eller telefonere, når andre kan se det, kan være nok. -  Det meget vigtigt, at både befolkningen og lægerne er opmærksomme på, at socialangst er en sygdom, som kan kureres, og som den sygdomsramte ikke skal forsøge at bekæmpe i ensomhed.
Om panikangst har jeg læst at: Omkring 50.000 danskere får anfald af panikangst, med angstfølelse, hjertebanken og kvælningsfornemmelser. Disse symptomer på panikangst kan afhjælpes med  kognitiv terapi og medicin.   Læs mere om panikangst her

 


 Læs om angstteknikker på siden.

Læs betingelser for brug af depweb og indhold.

tilbageknap

     18. februar 2015 02:51  

 DW Grundlagt 3.1-2001 2014  Til startsiden / Forsiden af depweb.dk

DebWeb Hosted By: One.Com