Citat: Ny forskning antyder, at det engelske udtryk ’feeling blue’ ikke hænger ret godt sammen med det indre hos dem, der er triste. De deprimerede føler sig i grunden mere grå.
Følelser bliver ofte knyttet til farver. Vi er grønne af misundelse, ser rødt og har ‘the blues’. Men selv om mange af os har klare forestillinger om, hvilke farver vi har i det indre, har der ikke været megen seriøs forskning i sammenhængen.

Derfor gik Peter Whorwell fra ‘University Hospital South Manchester’ og kollegaer i gang med en undersøgelse.

De lavede et farvehjul med hele 38 nuancer fra hele farveskalaen, inklusiv både sort, hvid og flere forskellige gråtoner. Og så skulle både raske forsøgspersoner og personer med angst eller depression sætte farve på deres følelser.

Blåt, gult og gråt
De tre grupper blev bedt om at udpege, hvilken farve de var mest tiltrukket af, hvilken der var deres yndlingsfarve og hvilken, der bedst repræsenterede deres sindstilstand i det øjeblik.

Resultaterne viste, at der ikke var nævneværdige forskelle mellem grupperne i de to første spørgsmål. Mange havde en tendens til at vælge blå som deres yndlingsfarve, men oplyste, at de blev mest tiltrukket af gult.

Men da det kom til den nuance, som skulle beskrive deres indre, var der mærkbare forskelle.

Her valgte dem med depression og angst gerne en gråtone, mens raske ofte hældte mod en variant af gult. Citat slut

Læs også artiklen på Videnskab.dk med grafik:
Kilde: Videnskab.dk